Interviews oversigt

Interviews

Afspil video

EU efter Brexit (2016)

Hvad kommer der til at ske med EU efter Brexit? Vil flere lande falde fra og EU gå i opløsning? Eller vil det betyde starten for et nyt og reformeret EU? Debat med Janne Teller, Uffe Østergaard og Mikkel Andersson. DR Deadline 25.06.2016

Kosmo – Danmark i verden: Ungarn, (2010)

Gennem interviews med Uffe Østergaard fra CBS og herboende ungarer Peter Eszterhas hører vi om de politiske, økonomiske, kulturelle og religiøse forhold i Ungarn.

W(here) is Europe, (2009)

 

Dansk erfaring med andelsbevægelsen (2015)

Uffe Østergaard fortæller om, hvordan den danske erfaring med andelsbevægelsen, kan bruges i udlandet og hvorfor denne erfaring er relevant. Kulturkanalen, 15.07.2015

Pegida bevægelsen i Tyskland (2015)

 DR Deadline 15.10.2015

Afspil video

Dansker, europæer eller kosmopolit (2012)

Fra Faglig Dag 2012: Skjulte Spirer – Symptomer på et Fremtidigt Verdenssamfund?

v. Uffe Østergård & Peter Hervik

Ikke nok med at det internationale samspil påvirker de økonomiske og politiske systemer – vores værdigrundlag influeres muligvis også. Findes der et dansk værdisæt? Eller er det i højere grad et europæisk, som vi blot tager til os som dansk? Vil danskerne i stigende grad opfatte sig som europæere — sågar kosmopolitter — eller ser vi tendenser til, at man vægter traditionelle danske værdier som en modreaktion mod globaliseringen?

Til at diskutere dette sidder i panelet: Professor og historiker Uffe Østergård, CBS, lektor i antropologi og sociologi Peter Hervik, AAU, samt idéhistoriker Jens Erik Kristensen fra Institut for Uddannelse og Pædagogik, AU.